A Persolog DISC profil Dr John Geier és a Persolog GmbH által kifejlesztett, nemzetközileg elismert tudományos és gyakorlatias önismeretei eszköz, a viselkedési tendenciák és viselkedési jegyek kiértékelésére.

A kiértékelés 4 fő viselkedésmódot és 20 viselkedés tendenciát ír le.

Te melyik vagy?

Domináns (D)

Magabiztos, gyors, energikus, célorientált, határozott.

Gondos (G)

Alapos, elemző, rendezett, szorgalmas, kritikus.

Iniciatív (I)

Kezdeményező, érzelmes, lelkes, gyorsan reagál, társaságkedvelő.

Stabil (S)

Támogató, türelmes, kiszámítható, csapatjátékos, megbízható.

A viselkedés profil-teszt, online és papír alapon is elérhető. Egy nagyszerű könyv  („Személyiség ABC-je”), valamint önismereti kártyák is támogatják a fejlődést, tanulást, konkrét viselkedési kulcsokat tartalmazva.

A Viselkedésprofil választ ad az alábbi kérdésekre:

Milyen viselkedés várható tőled leggyakrabban és milyen a legritkábban?
Mi az elsődleges célod, motivációd?
Mik a személyes értékeid?
Hogyan tudsz meggyőzni másokat?
Hogyan kezeled a konfliktusokat?
Hogyan reagálsz nyomás alatt?
Milyen vagy vezetőként és csapattagként?
Milyen feladatok/funkciók preferáltak számodra, miben tudsz kiemelkedően teljesíteni?
Milyen stratégiával tudod növelni a hatékonyságodat?

Mik az előnyei a professzionális profiloknak?

  1. Specifikusak és árnyaltak: Egy hiteles DISC profil több árnyalt kérdésből áll, amik segítségével megbízható módon be tudod magad sorolni a négy típus valamelyikébe.
  2. Differenciálnak: A négy típuson túl, a négy típus kombinációiról is képet ad arra nézve, hogy mi jellemzi a viselkedésed az adott környezetben. Valamint grafikonok segítségével feltárja az egyes típusok megjelenésének intenzitását.
  3. Tudományos kutatásokon alapulnak: Egy igazán hiteles eszköznek az adott országra nézve megvizsgálják a validitását és megbízhatóságát. Az üzleti világban dolgozó személyekből álló jól előkészített mintán megvizsgálják a profil működését, minden egyes kérdés megbízhatóságát analizálják és addig finomítják a kérdőív kifejezéseit, amíg el nem éri a teszt a megfelelő statisztikai értékeket.

 

A modell jól alkalmazható az értékesítésben, vezetésben, csapatformálásban, csapatépítésben, kapcsolatok működésében, pályaválasztásban és a gyermeknevelésben is.

Persolog viselkedésprofil szakértőként viselkedési stílusokban tudok tanácsot adni, mely segít az önismeretben és az együttműködésben.

Munka közben - D.I.S.C. Tréning